Over Roos

Ik ben Roos de Vries. Sinds juli 2011 werk ik als lactatiekundige in Houten. Prachtig werk, vind ik. Ik word gewoon blij van baby’s en vind het altijd weer mooi als moeders aan de slag gaan met borstvoeding. Het is een mooie, intieme periode, die voor moeder en kind heel waardevol is.

 

Als lactatiekundige kom ik bij veel gezinnen thuis. Soms nog voor de bevalling, om vragen rond de borstvoeding te bespreken. Vaak ook na de bevalling, als er problemen zijn. Dan maken we samen een plan: hoe loopt het, waar wil je naar toe, wat is haalbaar? Het zijn soms kleine stapjes, maar als het dan lukt en je hebt aan het eind een tevreden moeder en een tevreden baby… dan kan ik daar helemaal gelukkig van worden. Daar doe ik het voor. 

 

Maar er kunnen situaties zijn waarbij het echt niet gaat. Of waarbij een combinatie van borstvoeding en flesvoeding misschien een betere optie is. Daar ben ik dan ook eerlijk in. Iedere situatie is weer anders, dat maakt het ook zo boeiend. Mijn advies aan moeders die moeite hebben met de borstvoeding: modder in ieder geval niet te lang door, trek op tijd aan de bel. 

 

Bij mijn werk heb ik veel profijt van de ervaring die ik in de praktijk heb opgedaan. Ik ben begonnen als verpleegkundige op een gynaecologie-, kraam- en verlosafdeling. Daarna heb ik jaren in de thuiszorg gewerkt, als kraamverpleegkundige. Later ben ik praktijkopleider geworden. Dat doe ik trouwens nog steeds: ik vind het ontzettend leuk om aankomende collega’s enthousiast te maken voor het beroep van kraamverzorgende – en de borstvoeding speelt daar een belangrijke rol in. 

 

Het was voor mij een logische stap om de opleiding tot lactatiekundige te volgen. Deze opleiding heb ik in 2011 afgerond met het internationale IBCLC-examen. 

 

Roos Lactatiekundige is lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL), lidnummer 55811.

 

Contact Mij

Roos de Vries
Lactatiekundige IBCLC
Gevelsteen 5
3991 ZK Houten
06 - 54380751
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

roos portret frontpage