Wie ben ik?

Ik ben Roos de Vries. Sinds juli 2011 werk ik als lactatiekundige vanuit Houten. Prachtig werk, vind ik. Ik word gewoon blij van baby’s en vind het altijd weer mooi als moeders aan de slag gaan met borstvoeding. Het is een mooie, intieme periode, die voor moeder en kind heel waardevol is.

Bij mijn werk heb ik veel profijt van de ervaring die ik in de praktijk heb opgedaan. Ik ben begonnen als verpleegkundige op een gynaecologie-, kraam- en verlosafdeling. Hierna ben ik gaan werken in de kraamzorg. Ik merkte dat ik heel enthousiast werd bij het begeleiden van jonge moeders bij het geven van borstvoeding. Het was voor mij dan ook een logische stap om de opleiding tot lactatiekundige te volgen. Deze opleiding heb ik in 2011 afgerond met het internationale IBCLC-examen, in 2021 heb ik opnieuw examen gedaan om mijn certificatie up to date te houden.